سالروز تخریب قبور ائمه بقیع (ع)/ امامان هویت شیعه

کد خبر: 990 تاریخ انتشار: 1398/3/22
دانشجویان و اساتید محترم شایسته است که با تکیه بر مرجعیت و محوریت علمی ائمه معصوم (ع) به حقیقت اسلام که در قالب مذهب شیعه تجلی نموده است حقایق و دستاوردهای علمی و تحقیقی خویش را مبتنی نمایند و هر چه بیشتر با معارف اهل بیت انس گیرند.

نویسنده: حجت الاسلام والمسلیمن مهاجر مهدوی راد مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی استان ایلام

هر دین، مذهب، مکتب فکری صرف نظر از حقانیت آن قله هایی را برای کمال انسان ترسیم می نماید که این قله ها در کامل ترین انسان از نظر آن دین و مذهب یا مکتب ظهور و تجلی می نماید. به عنوان مثال اوج کمال آیین بودیسم در بودا ، اوج تعالیم شینتو در خود شخص ایشان قابل تصور و تحقق است .

مذهب تشیع به عنوان حقیقت و لب دین ناب محمدی (ص) اوج تعالیم و تحقق عینی آموزه ها و کمالات مورد نظر آن در پیامبر (ص) و امامان معصوم ایشان تحقق و بروز یافته است. انسان کامل که حقیقت جهان و مدار هستی حول محور آن می چرخد .

منزلت امامان معصوم (ع) از جهت های مختلفی می توان مورد بررسی قرار گیرد اما یکی از عمده ترین شئون امامان (ع) که قابل توجه فضای علمی و دانشگاهی باید قرار گیرد مساله مرجعیت علمی این حضرات است . احاطه علمی و اتصال این حضرات به علم  الهی  و تجدد علوم برای آنان و نیز اطلاع از حقایق هستی عرصه فراخی را بر بشر و انسانیت می گشاید . این شأن از شئون امامان معصوم متاسفانه در میان خیلی از نخبگان دانشجو و دانشگاهی هنوز آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. اگر مرجعیت علمی این حضرات در عرصه های مختلف علمی خواه در مقام برداشت های فقهی، اخلاقی ،سبک زندگی  و خواه در مقام فرضیه سازی و به تبع آن نظریه سازی علمی مورد توجه قرار گیرد پایه های اصیل تمدن نوین اسلامی(شیعی) بنا گذاشته خواهد شد . متاسفانه وجود حضرات معصومین با همه مراتب و کمالاتی که داشتند همواره مورد تعدی و ظلم دشمنان قرار می گرفته است امروز که سالروز فاجعه غم انگیز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) است یکی از مصادیق این ظلم ها و تعرض ها به ساحت این امامان معصوم است . در سال 1220 ق یک بار قبور ائمه توسط وهابیت مورد تعرض قرار گرفت و فاجعه غم انگیز تر در سال 1344 ق به شکل کامل قبور ائمه توسط آنان تخریب شد .

-وهابیت دارای ساختاری به شدت رادیکال و متعصبانه و انحرافی نسبت به فهم خود از اسلام و آموزه های آن است .

بنیان گذار فرقه وهابیت شخصی بنام محمد بن عبدالوهاب است که مستر همفر در خاطراتش نحوه آشنایی با او و تاثیرگذاری بر محمدبن عبدالوهاب را توضیح می دهد . عبدالوهاب به شدت تحت تاثیر یکی از علمای تندرو و غیر  عقل گرایی  به نام ابن تیمیمه است. ابن تیمیمه که به او لقب شیخ الاسلام داده می شود از نوادگان ذو السدیه است که او یکی از خوارج زمان امام علی (ع) بود . ابن تیمیمه به شدت دارای افکار تکفیری بود و مساله توسل،تبرک را شرک  می دانست افکار او در زمان خودش طرد شد و مردم به او اقبالی  نکردند اما در حدود 5 قرن بعد توسط محمدبن عبدالوهاب این انکار تکفیری او تبلیغ شد اثر رواج و رسوخ این انکار تخریب قبور امامان معصوم بقیع (ع) در دو مرحله  می باشد.

علاوه بر این وهابیان در سال 1433 به کربلا حمله کرده و متعرض  مرقد امام حسین (ع) شدند. آنقدر عملکرد وهابیت تکفیری  شنیع  است که وهابیان امروزی خود را به جای وهابی ، سلفی می نامند.

حسن بن سقاف می گوید: "وهابیت و سلفی گری دو روی یک سکه اند" . خروجی افکار وهابیت که مبتنی بر ظاهر گرایی و پرهیز از عقل گرایی است امروزه در طالبانیسم و داعشیسم تجلی نموده است .در واقع طالبان و داعش تجلی آموزه ها و عقاید خرافی وهابیت – سلفیت است.

کلام و سیره امامان معصوم و تبیین های حق محورانه اهل بیت می تواند غبار بسیاری از حمایت ها و تعصب ها را از روی زیبایی اسلام بزداید. این رسالتی بر دوش همه نخبگان و دانشجویان است تا با شناخت عمیق معارف و سیره اهل بیت و کاربست این معارف در سیره ی علمی و پژوهش عملی خود بستر و زمینه تمدن اسلامی –شیعی را فراهم آورند.

مهاجر مهدوی راد

برچسب‌ها : امامان معصوم - تشیع - دانشگاه

آمار بازدید       امروز: 397    ديروز: 1470    اين ماه: 49903    تاکنون : 1977583