دکتر ولایتی در همایش معاونان آموزشی دانشگاه آزاد ا:

دانشگاه آزاد اسلامی باید پرچمدار علوم اسلامی ایرانی، دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی باشد

کد خبر: 512 تاریخ انتشار: 1396/6/11
دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه همایش سراسری معاونان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید پرچمدار علوم انسانی اسلامی - ایرانی در کشور باشد و پرچم حوزه پژوهش، اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی را در دست بگیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ولایتی با بیان این مطلب افزود: در ‌علوم انسانی باید تحول جدی صورت بگیرد چرا که بخش قابل توجهی از علومی که امروز در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، نشأت گرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی نیست.
وی با بیان اینکه از سال 53 توفیق تدریس در مقاطع مختلف را داشته ام، اظهار داشت: آموزش عالی ما از زمانی که به سبک جدید متولد شد، ‌دارای اشکالاتی بود که همچنان مرتفع نشده است. زمانی که مردم ایران با تأخیر متوجه پیشرفت اروپا شدند (در دوران حضیض تمدن ایرانی یعنی اواخر دوره قاجار قرار داشتند) اقدام به تأسیس دارالفنون کردند اما متأسفانه زمانی که دارالفنون افتتاح شد دیگر امیرکبیر حضور نداشت و آنچه وی می‌خواست، ‌محقق نشد و تنها شاهزاده‌های آن دوران موفق به ورود به دارالفنون می‌شدند.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با وجود اینکه کشور ایران دارای دانشمندان بزرگی در حوزه علوم انسانی و طب همچون شیخ الرئیس بوده است، اما غرب به صورت کاملاً مغرضانه،‌ همواره دستاوردهای علمی ایران را در طول چند هزار سال گذشته انکار کرده است.
وی با بیان اینکه در نیمه دوم قرن پانزدهم میلادی پس از ترجمه کتب مقدس، کتاب قانون ابن سینا اولین کتاب علمی غیرمقدس بود که به چاپ رسید، افزود: کتاب قانون ابن سینا طی 600 سال به عنوان معتبرترین و بزرگترین متن پزشکی دنیا تدریس می‌شد. در علوم انسانی نیز کشور ایران نسبت به غرب پیشتاز بود.
وی با بیان اینکه علوم انسانی مسلمان ها و ایرانی ها پایه های متفاوتی دارد ، افزود: پایه گذار علوم انسانی در دنیا پیش از اینکه غربی ها باشند ایرانی ها و مسلمانان بودند. 70 سال پس از تالیف کتاب شفای شیخ الرئیس به سرعت به زبان لاتین ترجمه شد و باعث شد اروپایی ها و مسیحیان به درک درستی از مقولات ده گانه کلی برسند و الهیات مسیحیت بر اساس درک درست از شفای ابن سینا شکل بگیرد.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه ادامه داد: چطور ممکن است در علوم انسانی به کتاب شفای ابن سینا توجه نکنیم. ما دانشمندانی در اسلام و قرآن کریم و احادیث معصوم و تالیفات فیلسوفان و اندیشمندان نظیر امثال خواجه نصیر که اخلاق ناصری را تالیف کرده اند را داریم و هزاران کتاب در حوزه علوم انسانی .باید تحول جدی نشأت گرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی در حوزه علوم انسانی صورت گیرد
دکتر ولایتی با بیان اینکه علوم انسانی در دانشگاه‌های ما به صورت عقیم متولد شد، گفت:‌ هنوز گرفتار علوم انسانی غربی هستیم و این موضوع تنها شامل دانشگاه آزاد اسلامی نیست. آنچه در دانشگاه‌های ما تدریس می‌شود، مطابق فرهنگ شرقی و ایران و اسلام نیست.
وی با بیان اینکه طی 40 سال گذشته هیچ گونه تحول جدی نشآت گرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی در حوزه علوم انسانی صورت نگرفته است ، افزود: در علوم تجربی نیز کار دانشگاهیان ما ترجمه کتب فرنگی و تدریس آنها در دانشگاه‌ها بوده تا کتاب جدیدی را به ما تحمیل کنند. باید در تمامی اینها یک تحول اساسی ایجاد شود و دانشگاه آزاد اسلامی را می‌توانیم به عنوان یک الگو و پایلوت برای این تحول انتخاب کرده و نتیجه را به سایر مراکز و موسسات آموزش عالی تعمیم دهیم.
دکتر ولایتی با تاکید بر پیوند بین حوزه و دانشگاه ،گفت: ‌دانشگاه‌های ما باید فلسفه اسلامی را از افرادی مانند آیت الله جوادی آملی یاد بگیرند. این سوال مطرح است که چرا تاکنون فردی پیدا نشده که سیر حکمت در اسلام را به رشته تحریر درآورد. همین موضوع باعث شده بسیاری از جوانان ما تصور کنند حکمت از یونان متولد شده است.
وی با اشاره به تفکرات افلاطون و برتری دانستن یونانی ها از نگاه وی، ادامه داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را می توان فردی نشأت گرفته از این فلسفه دانست که برتری غربی ها را فریاد می زند.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فهم مقولات کلی توسط اروپاییان پس از خواندن کتاب شفای ابن سینا حاصل شد، ‌افزود: در علوم دقیقه و تجربی نیز حداقل بخشی از آموزش‌ها باید از پژوهش ناشی باشد.
دکتر ولایتی تاکید کرد: درآموزش علوم تجربی و دقیقه نباید صرفا به ترجمه کتب فرنگی بسنده کرد. در علوم انسانی نیز باید علومی که شایسته ایران و اسلام باشد را تدریس کنیم.
وی با اشاره به اینکه ایران حدود 10 هزار سال سابقه فرهنگی دارد و تمدن ایرانی و اسلامی و تمدن فرهنگی مرهون این دو تمدن است، گفت: باید یک تحول اساسی در علوم انسانی و تالیف و تدریس کتاب صورت گیرد و دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه پیشتاز باشد. دانشگاه آزاد اسلامی باید در پژوهش حرف اول را بزند و این ظرفیت با حضور مدیریت و روسای جدید فراهم شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با مدیریت فعال دکتر رهبر و مسئولان آموزشی واحدهای سراسر کشور زمینه برای ایجاد تحول در این دانشگاه به خوبی فراهم شده است.

برچسب‌ها : دانشگاه آزاد اسلامی - دکتر ولایتی - معاونین آموزشی

آمار بازدید       امروز: 597    ديروز: 1764    اين ماه: 597    تاکنون : 766608