در جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلام:

طرح شفا(شهرک های فناوری آزاد) متناسب با مزیت های نسبی استان ها بومی سازی می شود

کد خبر: 493 تاریخ انتشار: 1396/5/4
جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر رییس دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای شورا امروز در دفتر ریاست هیئت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر رییس دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای شورا امروز  در دفتر ریاست هیئت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در ابتدای این جلسه دکتر ولایتی به مباحث مطرح شده در خصوص چگونگی و نحوه اجرای طرح های درآمدزا در جلسه گذشته شورای اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: جلسات شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه با هدف طراحی نقشه راه استراتژیک برای کاهش وابستگی به درآمدهای شهریه ای و ایجاد درآمدهای پایدار در سطح عالی برگزار می شود.
دکتر ولایتی در بخش دیگری از این جلسه و پس از استماع گزارش مهندس هاشمی درخصوص شهرک های شفا، ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در امور عمرانی و ایجاد شهرک های شفا(فناوری آزاد)، گفت: توسعه این شهرکها راه حل مناسبی برای افزایش درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی در چارچوب اقتصاد دانش بنیان به شمار می رود.
وی با ارائه پیشنهادی درخصوص اضافه شدن کاربری سلامت به شهرک های شفا اظهار داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته، ایجاد شهرک های سلامت مورد توجه قرار دارد، پیشنهاد می شود بحث سلامت نیز به کاربری های شهرک شفا اضافه شود.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: براساس اساسنامه این دانشگاه، باید خزانه داری کل ایجاد شده تا مدیریت دانشگاه بتواند به صورت آنلاین امور مالی را رصد کند.
دکتر ولایتی همچنین با تأکید بر همکاری همه جانبه دانشگاه آزاد اسلامی با دولت، گفت: این دانشگاه بنا دارد با دولت در پروژه های مختلف علمی، پژوهشی، عمرانی و ... نهایت تعامل و همکاری را داشته باشد.
دکتر ولایتی به سوابق مدیریتی و دانش اقتصادی دکتر رهبر هم اشاره و تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با بهره گیری از این پتانسیل با قوت بیشتری به فعالیت خود ادامه می دهد.
افزایش درآمدهای غیرشهریه ای نیازمند سرمایه گذاری است
دکتر رهبر نیز در سخنانی با اشاره به دهه چهارم فعالیت دانشگاه، گفت: امروز مهم ترین منبع درآمد دانشگاه از شهریه دانشجویان به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی است و ما باید به دنبال افزایش درآمدهای غیرشهریه ای خود باشیم که نیازمند سرمایه گذاری است.
وی با اشاره به دارایی های مولد و غیرمولد دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: شورای اقتصاد دانش بنیان ، باید ماتریسی را به منظور تبدیل دارایی های غیرمولد به مولد از طریق توسعه شرکت های دانش بنیان طراحی کند که این ماتریس شامل شناسایی منابع در اختیار، فرایند تبدیل ایده به محصول و بازاریابی و فروش تولیدات باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: تولیدات شرکتهای دانش بنیان باید در وهله نخست با نیاز استانی و بعد نیازهای ملی و فراملی تناسب و هماهنگی داشته باشد.
دکتر رهبر پیشنهاد داد: هر استانی می تواند به صورت مستقل متولی تاسیس شهرک های شفا شود اما امر سیاستگذاری و نظارت توسط سازمان مرکزی صورت گیرد. همچنین یکی از استان های نزدیک تهران به عنوان پایلوت انتخاب شده و طرح تاسیس شهرک شفا به صورت کامل در آن اجرا شده و در نهایت نواقص و مزایای طرح شناخته شده و در سایر استان ها به صورت یک سیاست کلی به کار گرفته شود.

تشکیل بانکی از ایده های کم ریسک و متناسب با ظرفیت هر استان
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ایجاد بانک ایده در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باید ایده های موجود در دانشگاه غربالگری و بانکی از ایده های کم ریسک و متناسب با ظرفیت هر استان تشکیل شود. در گام بعد می توانیم از ایده های با ریسک اجرای بالاتر استفاده کنیم و آنها را به سرانجام برسانیم.
مهندس محسن هاشمی، معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه به ارائه گزارشی درخصوص وضعیت احداث شهرک های شفا در استان های مختلف پرداخت وگفت: با توجه به ظرفیت های این دانشگاه و بخشی از زمینهای بلااستفاده تصمیم گرفتیم برای هر استان یک شهرک فناوری تأسیس کنیم.
وی از کلنگ زنی و احداث شهرک شفا در31 استان خبر داد و افزود: شهرک های شفا در 5 استان در مرحله نهایی است و بزودی به بهره برداری می رسد.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: استفاده از اراضی بلا استفاده، ایجاد محیطی برای تولید و انتشار دانش، تأمین مسکن برای اعضای هیأت علمی و کارکنان، کاهش بار ترافیک شهری از طریق استقرار صنوف و ایجاد اشتغال از جمله اهداف تأسیس این شهرک هاست.

در ادامه این جلسه دکتر ترکان مشاور رئیس جمهور ودبیر شورای عالی هماهنگی مناطق آزاد با تایید سخنان دکتر ولایتی در خصوص ایجاد یک رویه هماهنگ برای سرمایه گذاری در امور دانش بنیان در واحدها گفت: با توجه به اداره دانشگاه آزاد اسلامی به صورت هیات امنای استانی پیشنهاد می شود برخی امور سرمایه گذاری به صورت استانی انجام شود.
لازم به ذکر است در جلسه مذکور، طرح کلی شفا (شهرک فناوری) پس از بحث و تبادل نظر میان اعضای جلسه، به تصویب شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی رسید و مقرر شد متولی تاسیس این شهرک ها به صورت استانی متناسب با مزیت های نسبی استان ، کارآفرینان و با سیاستگذاری و نظارت سازمان مرکزی باشد.

برچسب‌ها : دانش بنیان - دانشگاه آزاد اسلامی - طرح شفا

آمار بازدید       امروز: 575    ديروز: 1764    اين ماه: 575    تاکنون : 766586